Skip to content Skip to footer

Mirno more – Peace Fleet stiže u Marinu Kaštela i obilježava 30 godina postojanja!

Najveći socijalno-pedagoški projekt za djecu i mlade u Europi, Mirno more – Peace fleet ove godine slavi značajnu obljetnicu, velikih 30 godina postojanja. Marina Kaštela je već 11 godina domaćin ovog događaja, a danas će brodovi ponovno uploviti u našu marinu gdje ih srdačno dočekuju organizatori i domaćini, među kojima i Kapetan Joško Berket u ime Marine Kaštela & BavAdria Yachtinga.

Predstojeća dva dana donose bogat program, uključujući sportske aktivnosti, edukativne radionice poput “Peace Talk”, te brojne zabavne sadržaje. Svečani koncert pod nazivom “Fešta mira” održat će se ispred restorana Spinnaker, kao vrhunac proslave mira i zajedništva.

Projekt Mirno more – Peace Fleet, koji organizira austrijska neprofitna udruga Mirno more, od samih početaka usmjeren je na rad s djecom iz socijalno osjetljivih skupina. Njihove poruke o miru i jedinstvu danas, u svijetu punom sukoba, imaju još snažniji odjek.

Ove godine, sudionici na plovilima naše charter agencije BavAdria su djeca iz Doma Maestral Split, centra Mir – Rudine, udruge Down sindrom 21 kao i djeca iz Bosne i Hercegovine.

Mirno more – Peace Fleet broji više od 800 sudionika, 200 volontera i 110 brodova, a cilj im je kroz jedrenje i zajedničke aktivnosti učiti djecu o važnosti tolerancije, međusobnog razumijevanja i prihvaćanja različitosti.

Mirno more – Peace Fleet nastavlja svoju misiju i ove godine, šireći tako univerzalne vrijednosti mira i tolerancije u vremenu kada su one potrebnije nego ikada.