Ključne poruke s konferencije za medije: Mirno more 2024.

Na današnjoj konferenciji za medije, Joško Berket, vlasnik Marine Kaštela, obratio se svim prisutnima, izrazivši posebnu zahvalnost sponzorima i medijima koji podržavaju ovaj izvanredan projekt. Berket je naglasio kako se trenutno rade planovi za sljedeću godinu s ciljem povećanja broja aktivnosti i brodova uključenih u projekt.

„Nisam očekivao da će meni i mojoj obitelji ovaj projekt značiti ovoliko. Naša priča počinje u Grazu, gdje smo sponzorirali dijabetičku posadu koja je pokazivala ponos u svojoj dijagnozi. To nas je inspiriralo da uključimo Dijabetičko društvo iz Splita i omogućimo više brodova dijabetičara iz Splita i Kaštela. Oduševilo me kako djeca i roditelji s posebnim potrebama dolaze u zajedničko okruženje i osjećaju se kao kod kuće. Prije 12 godina sam predstavio ovu ideju odboru Mirno more – Peace Fleet i već 11 godina smo ovdje. Danas imamo veliki broj volontera u Beču, Kaštelima i širom Hrvatske, te Mirno more Hrvatska s oko 25 projekata uključujući Varaždin, Pulu, Mali Lošinj, Split i Kaštela. Čitava moja obitelj sada je uključena u ovaj projekt, jer mi trebamo Mirno more više nego ono nas,“ poručio je Berket.

Andreas Bauer, predsjednik uprave organizacije Mirno more, istaknuo je: „U 30 godina postojanja Flota mira, mir i solidarnost nisu izgubili na važnosti. Naprotiv, ove vrijednosti su važnije nego ikada. Tijekom tjedna flote, djeca doživljavaju nezaboravnu avanturu, zaboravljaju svakodnevne brige i sklapaju prijateljstva koja traju cijeli život.“

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović izrazio je zadovoljstvo što se ovaj projekt održava već 30 godina, od čega 11. put u Kaštelima. Zahvalio je medijima koji su se odazvali konferenciji, Jošku Berketu i cijeloj ekipi Marine Kaštela za dugogodišnji rad na ovom i drugim humanitarnim projektima. Djeci je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Kaštelima.

U ime župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i njegovih zamjenika, obratio se Frane Radelja. „Županija podržava ovu hvale vrijednu inicijativu koja promiče istinske vrijednosti. Kroz različite programe unutar županije želimo pomoći zajednici. Pozivamo organizatore da nam se pridruže u programu Pomorska baština, koji ima cilj osvježiti i zaštititi pomorsku baštinu, te zajedno surađivati na tom projektu,“ kazao je Radelja.

Dugogodišnji sponzor projekta, OTP banka, predstavljala je Zrinka Svoboda Sabljić, koja je pozdravila sve prisutne. „Čast nam je biti dio ovog humanitarnog događaja i nadamo se da ćemo nastaviti biti dio ovog projekta još dugi niz godina,“ istaknula je Svoboda Sabljić.

Konferencija je pružila uvid u važnost i utjecaj projekta Mirno more – Marina Kaštela, koji unatoč izazovima nastavlja slati snažnu poruku o zajedništvu i solidarnosti.