Skip to content Skip to footer

Završetak ovogodišnjeg Mirnog mora: Vidimo se i sljedeće godine u Marini Kaštela

Još jedan tjedan flote mira Mirno more je završio, ostavljajući za sobom mnoštvo nezaboravnih uspomena, prijateljstava i zajedničkih trenutaka. Zahvaljujemo svim sudionicima, sponzorima, donatorima, i volonterima koji su svojim trudom i entuzijazmom omogućili da ovaj projekt postane realnost i iz godine u godinu raste i donosi radost djeci iz svih dijelova svijeta.

Završna večera, održana u restoranu Nautic u Marini Kaštela, bila je savršeno zaokruživanje ovog tjedna, gdje su se sudionici kojima je matična luka Marina Kaštela, okupili kako bi zajedno proslavili uspjeh ovogodišnje flote. Svečanost je bila ispunjena osmijesima, radosnim pričama i zahvalama, dok su djeca, volonteri i članovi posada dijelili svoja iskustva. Marina Kaštela, kao već tradicionalan domaćin ovog događanja, pružila je savršeno okruženje za završetak još jedne uspješne godine.

„Mi smo tek kamenčić u ovom mozaiku, tjednu gdje djeci omogućavamo plovidbu, izlete, druženje, ali i učenje vrijednosti integracije, inkluzije i tolerancije. Cilj je prevladati isključenja i odbaciti predrasude,” kazala je Ivona Smoljić, direktorica Marine Kaštela, naglasivši značaj sudjelovanja djece iz različitih sredina.

Ovogodišnja flota okupila je više od 800 djece i 200 volontera iz cijelog svijeta, a aktivnosti poput radionica, plovidbe i druženja pružile su djeci priliku da uživaju u avanturama na Jadranskom moru, ali i da steknu nova prijateljstva i uče o važnosti zajedništva i tolerancije.

Zahvaljujući velikodušnoj podršci sponzora, donatora i volontera, projekt Mirno more i dalje pokazuje da se ljubav prema moru i ljudima može dijeliti bez obzira na granice, socijalni status ili porijeklo.

O ovogodišnjoj floti možete čitati i u medijskim izvještajima:

Slobodna Dalmacija: Flota Mirno more 2025
Flota koja ispunjava snove
Portal.hr: Jubilarna 30. flota mira
Dnevnik.hr: Reportaža – Flota mira
HRT: Priče iz Hrvatske – Mirno more

S nestrpljenjem iščekujemo i sljedeću flotu Mirno more –  Peace fleet koja će se održati od 13. rujna do 20. rujna 2025. Vidimo se u Marini Kaštela!