Skip to content Skip to footer
80808080
Osnovana
o-nama-prijedlog-br-1
Marina Kaštela

Vrhunski nautički centar za sve ljubitelje mora

Okupana u mediteranskom suncu i okružena bogatom srednjovjekovnom baštinom, Marina Kaštela nudi širok raspon usluga uz spektakularan pogled i dozu glamura, što je čini idealnim odredištem za odmor i nezaboravno nautičko iskustvo.

Naša marina raspolaže s 420 vezova u moru, servisnim dijelom, jedriličarskim klubom, à la carte restoranom, modernom salom za različite proslave, kafićem i 25‑metarskim zatvorenim bazenom. Uz to, nudimo i popratnu infrastrukturu osmišljenu da zadovolji sve potrebe nautičara i ljubitelja mora, a istodobno služi kao idealno mjesto za prezentaciju vaših poslovnih ideja, proizvoda i tvrtke.

Priča o Marini Kaštela započela je 2002. godine idejom o stvaranju sigurne luke za brodove sestrinske tvrtke Bavadria. Danas su Marina Kaštela i charter agencija Bavadria dvije ugledne tvrtke u vlasništvu jedne obitelji, ujedinjene strašću prema moru i nautici.

Marina Kaštela nije samo luka, već i dinamičan centar nautičkog turizma. Nudimo prostor za prezentacije, edukacije i druženja te se trudimo kontinuirano unaprjeđivati naše usluge i sadržaje.

Vođeni vizijom osnivača, kapetana Josipa Berketa, Marina Kaštela aktivno se razvija u vrhunski nautički centar koji privlači profesionalne i amaterske jedriličare iz cijelog svijeta.

Osim toga, posvećeni smo osiguravanju rasta i razvoja cijele kaštelanske regije te ćemo se i dalje zalagati za očuvanje prirodnih ljepota i bogate kulturne baštine našeg kraja. Također, sudjelujemo u aktivnostima lokalne zajednice u okviru programa društvene odgovornosti.

Dođite i uvjerite se u našu ponudu!

0
vezova u moru
0
vezova na kopnu
0
godine iskustva
0
Površina akvatorija (ha)
Marina Kaštela

GDJE SMO?

Marina Kaštela nalazi se u Kaštel Gomilici – jednom od sedam sela koja nose zajedničko ime Kaštela, u srcu Dalmacije, između dva grada upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine – Trogira i Splita.

Marina Kaštela

U Kaštel Gomilici!

Marina Kaštela nalazi se u Kaštel Gomilici – jednom od sedam sela koja nose zajedničko ime Kaštela – u srcu Dalmacije, između dvaju gradova s mjestima upisanim na UNESCO-ov popis svjetske baštine: Trogira i Splita.

Blizina Zračne luke Split (7 km) i autoceste doprinosi privlačnosti ove lokacije, što je čini lako dostupnom iz cijelog svijeta. Srednjovjekovne kaštelanske tvrđave, prvotno građene u obrambene svrhe, danas su turistička odredišta. Jedna od njih, Kaštilac, nalazi se tik do Marine.

Romantični ugođaj jedinstvene tvrđave u Kaštel Gomilici inspirirao je producente popularne TV serije Igra prijestolja koji su je odlučili iskoristiti kao mjesto za snimanje pete sezone serije.

Područje je blagoslovljeno umjerenom klimom, a Kaštelanski zaljev jedan je od najsunčanijih dijelova jadranske obale. Maslinici, vinogradi, voćnjaci agruma i trešanja prekrivaju obronke planine Kozjak, sve do zimzelenih vrtova na obali. Kaštela su postojbina jedne od najpoznatijih sorti grožđa na svijetu, Zinfandela, koju su prije 200 godina u Kaliforniju donijeli iseljenici.

Također, Kaštela posjeduju i jedinstvenu domaću kuhinju, u kojoj se odražava tradicija povijesnog stanovništva, koje su uglavnom činili ribari i vrlo uporni poljoprivrednici koji su uspjeli uzgajati voće i povrće na suhom i kamenitom tlu.

Kako bi se došlo do Marine Kaštela brodom potrebno je uputiti se prema sjeveroistočnim obalama Kaštelanskog zaljeva – najvećeg zaljeva u srednjoj Dalmaciji, dužine 8 NM, omeđenog i zaštićenog sa sjevera brdom Kozjak, sa zapada uskim trogirskim kanalom, a s istoka sjevernim predgrađima grada Splita. Južna strana zaljeva zaštićena je dugim poluotocima Čiovom i Marjanom.

Nakon prolaska kroz Marjanska vrata između rta Čiovo (vidljiv svjetionik BBI(2)6s9m7M ) i rta Marjan (vidljiv svjetionik ZBI3s8m4M), na kojem dominira zgrada Instituta za oceanografiju Split, plovidba prema marini Kaštela odvija se u smjeru sjeveroistoka prolaskom s lijeve strane zelene svjetleće plutače usidrene 500-tinjak metara od obalnog svjetla spomenutog rta Marjan.

Odabirom kursa 18° plovite ravno na glavni ulaz Marine Kaštela. Potrebno je obratiti pozornost na pličinu Galija (propisno je označena objektom pomorske signalizacije) koju zaobilazimo po desnom boku broda.

Ulaz u servisnu zonu nalazi se između velikog valobrana i nasipa sa istoka na kojem su vidljiva plovila na suhom.
Pozivom na VHF kanal 17 moguće je uspostaviti izravnu vezu s dežurnim mornarom koji će vas usmjeriti na mjesto za vez i pomoći vam pri uplovu i privezu.

U marinu se uplovljava iz smjera sjeverozapada prolazeći između dvaju velikih valobrana. Uplovljavanje i vožnja po marini ograničeni su na brzinu od 2 nm/h. Ulaz u marinu dubok je 4,8 m, a najmanja dubina u marini Kaštela iznosi 1,80 m.

FAQ

Udaljenost od zračne Luke Split do Marine Kaštela iznosi 11,2 km. Do Marine Kaštela možete doći na viša načina, a najlakši su sljedeći:
– Gradskim autobusom br. 37, koji polazi sa stajališta na glavnoj cesti (Cesta dr. Franje Tuđmana) odmah izvan/ispred zračne luke. Autobus prometuje svakih 20 minuta radnim danom, a vikendom i državnim praznicima svakih 30 minuta. Vozni red nalazi se na poveznici http://www.promet- split.hr/en/bus-line-37

– Taksijem, čije se stajalište nalazi ispred zračne luke i koji su uvijek dostupni za vožnju.
– Automobilom unajmljenim u nekoj od mnogobrojnih rent-a-car agencija koje imaju sjedište na aerodromu. Preporučujemo vam agenciju Nova-rent-a-car https://www.novarentacar.hr/

Udaljenost od Splita do Marine Kaštela iznosi 12 km te se brzom cestom od trajektne luke i autobusnog kolodvora do Marine može stići za otprilike 25 minuta vožnje.

Marina Kaštela dostupna je gostima na VHF kanalu 17. Preporučujemo da se s pomoću njega najavite našim mornarima prilikom uplova kako bismo vas mogli dočekati na vezu. U slučaju da nemate VHF stanicu na plovilu, svoj nam uplov možete najaviti pozivom na broj mobitela +385 98 324 240 ili na broj telefona +385 21 204 010.
Gostima koji su unajmili plovilo u jednoj od čarter tvrtki sa sjedištem u marini preporučujemo da se prilikom povratka najave na broj za kontakt svoje čarter baze.

U Marini Kaštela gostima su na raspolaganju dva prostrana parkirališta. U čarter zoni na zapadnom kraju marine parkiranje se naplaćuje samo tjedno dok je na drugom parkiralištu uz kompleks bazena parkirno mjesto moguće koristiti na sat i na tjedan. Gosti mogu napraviti prepaid karticu za željeno razdoblje boravka. Rezervacije za mjesto nisu potrebne.
Parkiranje za vozila s prikolicama za brod predviđeno je unutar servisne baze u marini i treba ga najaviti unaprijed e-mailom. Cijene parkinga navedene su u cjeniku marine.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.